Finurligt

Finurligt

En mand der hedder Ove

LydbøgerPosted by Mia Thu, July 24, 2014 09:38:32
Fredrik Backman har skrevet en dejlig bog om en gammel, sur stodder, der hedder Ove, som ofte svarer folk med "en lyd, der lød omtrent som når man trækker en tung kasse hen over et cementgulv", og som kalder en bestemt, lille hysterisk hund for "en vinterstøvle".
I fortællingen veksler fortid og nutid, så læseren efterhånden får mere og mere at vide om Oves fortid.
Jeg er vild med den bog, den er humoristisk, varm, tankevækkende og sproget er ... finurligt.

Jojo Moyes

LydbøgerPosted by Mia Fri, May 16, 2014 07:13:11
Jeg er ved at høre en lydbog "Mig før dig" af Jojo Moyes.
Romanen handler om en ung kvinde, Louisa, der får nyt job som handicaphjælper, og om hvilken betydning dette job får for hendes selvforståelse.
Jeg nyder at høre om Louisas familie, sammenligningen mellem den arbejderkultur hun er opvokset i og den pengestærke klasse hun får indblik i via sit arbejde, og de forkellige mennesker hun møder.
Sproget er godt og varieret. Ind i mellem er der morsomme udtryk der bider sig fast, bl.a. faderens kommentar om Louisas superkloge lillesøster, der alligevel ikke har været klog nok til ikke at blive bidt af en bukseorm (hun har fået et barn i utide).
Oplæseren har nogle gange en pudsig pausering i oplæsningen, men det har jeg vænnet mig til efterhånden som handlingen skrider frem og det bliver spændende.

Tidligere har jeg læst "Brudeskibet" af samme forfatter, om australske krigsbrude der rejser mod England i et ombygget hangarskib for at genforenes med de engelske soldater de er blevet gift med under krigen (2.verdenskrig). I romanen beskrives flere meget forskellige kvindeskæbner og de små og store dramaer, der udfolder sig undervejs på turen halvvejs rundt om Jorden.

Jeg kan varmt anbefale forfatteren Jojo Moyes.

Den 100-årige...

LydbøgerPosted by Mia Fri, February 17, 2012 18:38:04

Jeg er lige blevet færdig med at høre "Den 100-årige der sprang ud af et vindue og forsvandt" af Jonas Jonasson.

Den er bare god - fornøjelig, overraskende, og fuld af små anvendelige guldkorn "Det er som det er, og det bliver som det bliver" f.eks. Læs den selv, det er det eneste jeg kan sige.

Glimrende oplæst af Paul Becker.

Next »