Finurligt

Finurligt

En udfordring!

I vævenPosted by Mia Sat, November 28, 2015 08:41:38
Jeg købte en bog i Glimåkra for et år siden, og jeg har forsøgt at læse i den - den er på engelsk så det er ikke helt let. Og nu har jeg kastet mig ud i det, jeg har sat en væv op i en af bindingerne fra bogen.

Først bogen:

Jeg har valgt en af de nemmere opsætninger, kun med 8 skafter (jeg har kun 8), trenden er skåret med 4 tråde, en rød, en gul, en grøn og en lilla. Og her kan I se sølningen fra bogen:

Den er vendt på hovedet, det gjorde jeg fordi bogen tror man søller inden man bommer på amerikansk vis, men det gør jeg jo ikke.
(Det er de kulørte felter der angiver sølningen, de sorte angiver noget om konstruktionen, som jeg ikke helt har indset endnu.)
Det varede noget inden jeg indså systemet. Der sølles på hvert andet skaft, men ved den røde tråd skal der ske noget andet, enten skal der springes to skafter over, eller ingen. 5 gange springes 2 over, 4 gange springes ingen over og sådan fortsættes. (hvis man skulle sølle 3-5-7-9 bliver det naturligvis 3-5-7-1, og 4-6-8-10 bliver til 4-6-8-2 så man blot starter forfra når skafterne slipper op).
Og så er det jo ingen sag, blot man holder tungen lige i munden ;0)
For en sikkerheds skyld havde jeg noteret mig hvilket skaft den første røde i hver runde skulle sølles på, altså hver 9. røde tråd, på den måde opdagede jeg to søllefejl undervejs, som jeg så nemt kunne rette ved at gå højst 36 tråde tilbage.

Trampningen er en længere historie, som jeg ikke vil forklare nærmere her, blot nævne at der er 288 islæt i tramperapporten. Her har jeg vævet de første 100 islæt med rødt.