Kornloftets venner

Kornloftets venner

Kornloftets venner.

Alle med tilknytning til Kornloftet kan på denne blog vise billeder af deres arbejde og dele erfaringer med hinanden.

Søllevask

Gode råd og gode spørgsmål!Posted by Mia Thu, May 14, 2015 08:13:15
Jeghar vasket nogle gamle søller jeg har fået - de lugtede grimt, og var misfarvede omkring "øjnene". Jeg havde bundet for dem med en samlet snor og lagt dem i vaskepose, og alligevel så de sådan her ud da de kom ud af maskinen:
Heldigvis var det ikke så slemt som det umiddelbart kan se ud, jeg har ordnet to bundter på ganske kort tid.

Det gode råd må være følgende:
1: Bind for bundtet fire steder, eller med to snore.
2: Brug en kulørt snor til at binde med, så den er nemmere at se, når bundtet skal rettes ud igen efter vask.

AVL væven

Gode råd og gode spørgsmål!Posted by Mia Wed, May 14, 2014 19:20:31
Sidste nyt i den lange fortsatte historie om AVL, den computerstyrede væv, er at det ikke er muligt at få et styringsprogram til den. Det er nemlig en engelsk version jeg har, og ikke en amerikansk. Det betyder at jeg skal
1: købe en up-to-date styringsenhed, der kun koster 3800 dollars, plus naturligvis porto og 25% told + importgebyr - eller
2: forsøge at bygge væven om så den får almindelige tramper

Hvad gør en klog så nu?
Naturligvis er der den ultimative mulighed at skrotte væven totalt, men den har så mange fine detaljer som jeg gerne vil have fornøjelse af, så derfor har jeg slet ikke medtaget dette alternativ.


Hvor er det dog kikset at billedet vender forkert, jeg må have fundet ud af hvordan jeg kan dreje billederne.Weavepoint og bindetegninger i indlæg.

Gode råd og gode spørgsmål!Posted by Mia Wed, March 14, 2012 15:26:59

Anne spørger om det er muligt at lægge en bindetegning ind ved hjælp af weavepoint.

Det mener jeg bestemt det må være, HVIS det først ændres til et billede. Ellers kan det under alle omstændigheder ikke ses af dem, der ikke har programmet.

Altså gør følgende: inde i weavepoint med bindetegningen åbnet, vælges "exporter" og PNG-bild. Så har programmet nogle forslag om størrelse, pixels osv. jeg plejer blot at sige ja til det programmet foreslår. Så bliver bindetegningen gemt som en billedfil (der kan sættes ind i f.eks. word). Jeg formoder det herefter kan sættes ind som billede, jeg har ganske vist ikke prøvet det, men det burde virke.

Lad mig endelig vide, hvis det ikke gør, så vil jeg granske det nøjere.

Testindlæg

Gode råd og gode spørgsmål!Posted by Sanne Thu, February 24, 2011 17:41:58

Mia har bedt mig slette Annes indlæg for at teste om vi har rettigheder til det. Det synes jeg er synd. Men dette indlæg må gerne slettes, så hvis en eller anden forsøger slette det og sender Mia en mail, hvis det går, så bliver hun sikkert glad.

Sanne.

PS. jeg har redigeret i Annes indlæg ved at skrive en lille testlinie for neden og det gik fint.

Edb-tekniske spørgsmål

Gode råd og gode spørgsmål!Posted by Mia Fri, February 04, 2011 09:44:27

For at oprette et indlæg, skal du være logget ind, og derefter vælge "Opret indlæg"

Hvis du vil lægge billeder ind i indlægget, skal du vælge ikonet med to bjerge og en sol i bjælken ovenover tekstboxen. Så kommer der en pop-up-box frem, hvor du først skal vælge et eller flere fotos og derefter gennemse og uploade. Hvis der ikke sker noget, så check lige om du har tilladt pop-ups - der er som oftest noget med en rød advarselsbjælke man skal klikke i. Når billederne kan ses i pop-up-boxen, har du mulighed for at slette et eller flere af dem igen på det røde kryds i hjørnet af billedet. Til sidst skal du vælge "indsæt" nederst i boxen og så skulle det gerne være klaret. Her får du lige en myre som jeg brugte til at checke hvad de forskellige valg hed.

Bagefter har du mulighed for at se hvordan dit indlæg vil komme til at se ud ved at vælge "Preview" under tekstboxen - og husk til allersidst skal du vælge "GEM" ellers er der ingen andre end dig der får lov til at se dit indlæg.